Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Ονοματοδοσία οδών και επαναριθμοδότηση ακινήτων


Στο τμήμα της Πολεοδομικής Ενοτητας 13 (Πολυδρόσου) που περικλείεται από τις οδούς Ευζώνων, Κορυτσάς, Φραγκοκλησιάς, Μεσογείων τα τελευταία χρόνια έχουν επέλθει πολεοδομικές παρεμβάσεις, όπως η διάνοιξη οδού Φραγκοκλησιάς προς Λ. Πεντέλης (Οκτώβριος 2015), κατασκευή πεζοδρόμου  μεταξύ των οδών Φραγκοκλησιάς και Εθνάρχη Μακαρίου δίπλα στον Α.Ο. Πολυδρόσου, κατασκευή παραδρομών Αττικής Οδού, διάνοιξη οδού Ευζώνων μέχρι Κορυτσάς (πεζοδρόμος).

Οι ονομασίες των οδών και η αρίθμηση των ακινήτων παραμένει αυτή που ίσχυε κατά το παρελθόν πριν την υλοποίηση των παραπάνω, με προφανή τα προβλήματα εύρεσης οδών και ακινήτων.

Κατά την άποψη μας για την ομαλοποίηση της υφιστάμενης κατάστασης, θα πρέπει να επανεξεταστεί η ονοματοδοσία των τμημάτων οδών σύμφωνα με την πολεοδομική συνέχεια τους μετά την κατασκευή της προέκτασης της οδού Φραγκοκλησιάς προς Λ. Πεντέλης.

Οι  προτεινόμενες  παρεμβάσεις  πρέπει να είναι οι μετονομασίες των τμημάτων όπως παρακάτω  :

ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ  το νέο τμήμα της μέχρι  Λ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΚΟΡΥΤΣΑΣ  (τώρα ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ παλιά χάραξη) μέχρι  την οδό ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ (παράδρομος Αττικής Οδού) και κατάργηση της ονομασίας οδού Λευκάδος 

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ τώρα ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ το τμήμα (παράδρομου Α.Ο.) από οδό ΕΥΖΩΝΩΝ μέχρι οδό ΚΟΡΥΤΣΑΣ (τώρα ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ παλιά χάραξη)

Ονοματοδοσία του πεζόδρομου μεταξύ των οδών Φραγκοκλησιάς και Εθνάρχη Μακαρίου δίπλα στον Α.Ο. Πολυδρόσου.

Ονοματοδοσία του ανενεργού τμήματος δημοτικής οδού τέρμα Φραγκοκλησιάς με ιδιοκτησιακό καθεστώς εγκαταλελειμμένου τμήματος οδού ΚΑΕΚ 05014ΕΚ00073/0/0 ΔΡΟΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ  επιφάνειας  42,168 τ.μ. & ΚΑΕΚ 05014ΕΚ00205/0/0 ΔΡΟΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ  επιφάνειας 83  τ.μ.

Τα παραπάνω έχουν προταθεί από το Σύλλογο με έγγραφο από τον Οκτώβριο 2016  και αναμένεται η  υλοποίηση λύσης η οποία θα βάλει τέλος  στην τραγελαφική κατάσταση που επικρατεί...  

Ο Δήμος έχει απαντήσει με έγγραφο του ότι τα θέματα χρήζουν άμεσης επίλυσης, πλην όμως καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έχει περιέλθει μέχρι σήμερα σε γνώση μας.

Εν αναμονή και για τα ανέξοδα να αντιμετωπιστούν,  απλά θέματα της καθημερινότητας...!!!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου